Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 14:33 - Тайните на флирта
Автор: thinkaboutthat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
2



Флиртът е едно от най-вълнуващите изживявания за човек. На практика всеки път когато флиртуваме, пулсът ни се ускорява, лицето ни се изчервява, краката ни се подкосяват. Какво обаче не знаем за флирта? Ето няколко интересни факти, подбрани от askmen.com.

Всичко започва и свърша с един поглед. Когато мъж или жена реши да флиртува, той или тя задържа поглед си върху обекта на внимание поне 2 секунди. Всъщност контактът с очи дава ясен знак, че някоя от страните е заинтересована към по-задълбочена комуникация. Още по-категорична става ситуацията, ако погледите между двама души зачестят дори те да не се познават.

По време на флирт и мъжете, и жените играят игри. И двата пола често изопачават истината, за да се харесат повече. В голяма степен всеки мъж вярва, че знае какво иска да чуе една жена, затова съобразява думите си. Жените също си играят на истини и неистини, като са склони да изричат чисти лъжи само и само да задържат вниманието върху себе си. Проучвания показват, че например нежният пол много по-често казва "Обичам те", не защото го мисли, а защото иска да й се отвърне със същото.

Езикът на тялото издава всичко. Думите дават едва 7% от информацията. Във флирта много по-важни са жестовете и позите на тялото. Понякога фалшивата усмивка подвежда в грешна посока особено ако в същото време ръцете и краката са кръстосани, което говори за нежелание за комуникация.

Според статия в списание "Time" човек дори може да се пристрасти към флиртуването, заради елемента "може би". Никой никога не е сигурен какъв ще бъде крайният резултат. Понякога нещата остават до чашката в бара, друг път до хотелската стая, а в трети дори до олтара. Несигурността е тръпката, която ни кара да флиртуваме отново и отново.

В крайне сметка обаче флиртът все пак е игра без правила. Колкото и да се опитваме да го поставим в някакви рамки. В неговата клопка попадат както стари и млади, женени и разведени, верни и неверни. Съвсем друг обаче остава въпросът дали той винаги носи приятни емоции и за двете страни.

Източник: Actualno.com

 



Тагове:   флирт,   тайни,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thinkaboutthat
Категория: Новини
Прочетен: 297351
Постинги: 114
Коментари: 148
Гласове: 424
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930