Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2011 10:12 - Син на Кадафи загива при въздушен удар на НАТО
Автор: thinkaboutthat Категория: Новини   
Прочетен: 1738 Коментари: 2 Гласове:
4



Сейф ал Араб, най-малкият син на либийския лидер Муамар Кадафи, както и трима от внуците на либийския лидер са загинали при въздушна атака на НАТО срещу къща в комплекса Баб ал Азизия в Триполи в събота, обяви либийски правителствен говорител.

Муамар Кадафи е бил в къщата на сина си заедно с жена си и близки приятели по време на въздушния удар, но не е пострадал, цитира говорителя Муса Ибрахим Франс прес.

Либийски служители завели журналисти до къщата, която била поразена най-малко от три ракети. Покривът бил срутен на няколко места.

"Това, на което сме свидетели, е законът на джунглата", каза говорителят. "Сега вече е ясно на всеки, че това, което се случва в Либия, няма нищо общо със защита на цивилните. Това е директен опит да бъде убит лидерът на страната."

Сейф ал Араб, на 29 години, студент в Мюнхенския технически университет, имаше съвсем ограничена роля в структурата на властта в Триполи, посочва "Ройтерс".

"Ще се бием колкото е необходимо", каза също Ибрахим. "Лидерът ни предложи вчера мир на НАТО, а НАТО го отхвърли".

Франс прес съобщава, че Бенгази, крепост на либийските бунтовници, бил огласен от изстрели на радост след новината за убийството на сина на Кадафи. "Толкова са доволни, е Кадафи е загубил сина си при въздушен удар, че стрелят от радост", заявил говорителят на Преходния съвет Ахмед Омар Бани.

НАТО потвърди, че са били извършени въздушни удари в комплекса Баб ал Азизия в Триполи, където е резиденцията на Кадафи, но не и смъртта на най-малкия син на либийския лидер.

В декларация на командващия на либийските операции, канадския генерал-лейтенант Шарл Бушар, се казва, че при един от ударите е бил поразен команден център в комплекса, но че не може да бъде потвърдена гибелта на членове на семейство Кадафи, съобщава "Ройтерс".

"Всички мишени на НАТО са военни по характер. Ние не насочваме удари срещу хора", се подчертава в декларацията. Генерал Бушар отбелязва също, че е запознат със съобщенията за убийство на членове на семейство Кадафи и че съжалява, ако е бил отнет човешки живот.



Тагове:   война,   НАТО,   Кадафи,   Либия,


Гласувай:
4



1. ivanna4ev - Много щял да съжалява генерала, ако ...
01.05.2011 10:32
Много щял да съжалява генерала,ако "случайно" е отнет нечий човешки живот.Защото с ракетите сигурно искат да стръскат някоя слива,да съберат опадалите от това сливи и си направят компот и сладко.Всъщност цинизма на лидерите на "модерната" част от света може да изненадва само наивници и смотаняци.
цитирай
2. thinkaboutthat - :)
01.05.2011 10:43
анонимен написа:
Ами ако убият синовете на Обама тогова кво става според вас?

Да ти кажа не ми се мисли.... 3-тата световна и глобалното затопляне ще ни са най-малкия проблем хахаха
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thinkaboutthat
Категория: Новини
Прочетен: 296534
Постинги: 114
Коментари: 148
Гласове: 424
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031